دسته‌بندی نشده

ظروف مسی اصل را چگونه تشخیص دهیم ؟

ظروف مسی از گذشته تا کنون جایگاه اصلی خود در مصارف صنعتی و خانگی را از دست نداده اند
و از انجایی که با توجه به گفته های بسیاری از پزشکان و نامداران حوزه طبابت پخت و پز در این ظروف توصیه شده همواره از این نوع ظروف استفاده میگردیده است
حال آن که به دلیل خواص و و زیبایی ظاهری و خوش رنگ آن امروزه نیز بسیاری به این فلز و محصولات آن علاقه مندند ، اما نمیدانند که چطور کیفیت و اصالت آن را تشخیص دهند !
خوشبختانه ایران از جمله کشور هایی است که دارای معادن مس می باشد ، که با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه درصد خلوص استخراجی این فلز نسبت به گذشته بهبود یافته و بر خلاف تصورات عامه مردم که به اصطلاح گمان میکنند که مس های قدیم خیلی بهتر و با کیفییت تر بودند اینگونه نیست
درصد خلوص مس برای مصارف پخت و پز 99/99% هستند
برای تشخصی فلز مس بودن 2 راه وجود دارد !
1- آهن ربا را به ظرف بگیریم ، اگر ناخالصی یا آهن داشته باشد آهن ربا را مشخصا جذب میکند
2- فلز مس ذاتا مسی رنگ بوده به این معنا که اگر روی آن خش بیندازید یا آن را سوراخ کنید قاعدتا جز رنگ مسی نباید مشاهده کنید
(سفیدگری داخل ظروف مربوط به مس نبودن آن ها نیست ، برای مطالعه سفیدگری روی این گزینه کلیک کنید)
حال سوال اصلی این است که قابلمه مسی خوب چه نوع قابلمه ای است ؟
ظروف مسی با توجه به شهر تولیدی آن طبقه بندی میشوند ، به ترتیب شهر های زنجان ، یزد ، کرمان ، اصفهان از جمله بزرگ ترین شهر های تولیدی ظروف مسی آشپزی و پذیرایی هستند و به ترتیب گفته شده قیمت ها بالاتر و به مراتب کیفیت نیز بالاتر است
در ظروف آشپزی مانند قابلمه و ماهیتابه ظروف باید از ورقه ضخیم و سنگین باشند چرا که در برابر حرارت مستقیم قرار میگیرند و هنگام پخت مستقیما در بهتر پخته شدن غذا تاثیر بسزایی دارند.
پس ظروف مسی را چگونه تشخیص دهیم ؟
1-ظروف مسی اصل باید کل ورقه آن مسی رنگ باشد حتی اگه آن را سوراخ کنیدیا خش بیاندازید .(داخل ظروف باید سفید باشد)
2-قاعدتا نباید جذب آهن ربا شوند
3-کیفیت ظروف و سنگینی آن به شهر تولیدی ظروف بستگی دارد و کیفیت آن ها به ترتیب در زنجان ، یزد ، کرمان ، اصفهان از شهر های دیگر بهتر هستند و به مراتب قیمتشان نیز بالاتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *