
خواص پخت غذا در ظروف مسی : از توصیه ابوعلی سینا تا تحقیقات علمی جدید

خواص ظروف مسی چیزی فراتر از ظاهر سنتی آن است چرا که این ظروف دارای ویژگی هایی هستند که هم در طب سنتی و هم در علوم تغذیه مورد تایید قرار گرفته اند. بسیاری از مردم بدلیل اینکه خاصیت ظرف مسی را نمی دانند، از ان استفاده نکرده و از مزایای ان بی بهره می مانند و این درحالی است که استفاده اصولی از ظروف مسی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز، ساخت گلبول های قرمز و حتی کاهش باکتری های مضر کمک کند. در ادامه همراه فروشگاه ظروف مسی باشید تا اطلاعات جامعی را در رابطه با ظروف مسی در اختیار شما قرار دهیم.
ظروف مسی چیست و چرا هنوز محبوب است؟
ظروف مسی نوعی از ظروف آشپزی هستند که از فلز مس ساخته شده اند. مس نوعی فلز سرخ فام است که رسانای خوبی برای گرماست. اما چیزی که جالب است این است که چرا در این زمان با پیشرفت علم و تکنولوژی و ساخته شدن ظروف تفلونی، سرامیکی و استیلی، هنوزهم ظروف مسی طرفداران خود را دارند؟
7 فایده ی مهم ظروف مسی
ظروف مسی تنها به دلایلی همچون زیبایی یا قدیمی بودن کاربرد ندارند ، مس یکی از عناصر مورد نیاز بدن انسان است و استفاده از ظروف مسی می تواند در سلامت بدن شما تاثیر گذار باشد. در این بخش به بررسی کلی 7 خاصیت ظروف مسی می پردازیم:
1. تقویت سیستم ایمنی بدن:
مس در افزایش تولید آنزیم هایی که در مبارزه با عفونت ها تاثیرگذار هستند، نقش دارد. وقتی غذا را در ظروف مسی می پزید، مقدار بسیار کمی از یون های مس وارد غذا شده و این موضوع منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شما می شود.
2. خاصیت ضد باکتریایی:
تحقیقات نشان داده اند که فلز مس خاصیت ضد باکتریایی بالایی دارد. این ویژگی باعث می شود در ظروف مسی باکتری ها و عوامل بیماری زا فرصت رشد نداشته باشند. ( به شرطی که نگهداری از ظروف به درستی صورت گرفته باشد.
3. پخت یکنواخت غذا :
یکی از بهترین خواص ظروف مسی، این است که این ظروف رسانای بالای حرارت و گرما هستند. این یعنی غذا در تمام نقاط ظرف به صورت یکنواخت پخته می شود ( چرا؟ چون ظرف مسی حرارت را در خود پخش می کند) .

پخت یکنواخت غذا
4. بهبود عملکرد مغز :
مس در تولید ناقل های عصبی مغز انسان نقش دارد. وجود مقدار کمی از عنصر مس در رژیم غذایی می تواند به بهبود عملکرد مغز، حافظه و تمرکز شما کمک کند.
5. کمک به تولید گلبول های قرمز :
مس باعث جذب بهتر اهن در بدن شما می شود. این موضوع در افزایش تولید گلبول های قرمز و جلوگیری از کمخونی (آنمی) موثر است. در نتیجه ظروف مسی می توانند به صورت غیر مستقیم به سلامت عروق خونی بدن شما و در پی آن بهبود عملکرد تک تک اندام های بدن کمک کند. ( همانطور که می دانید خونرسانی درست به اندام های بدن بسیار مهم است.)
6. کمک به هضم بهتر غذا :
در طب سنتی، غذایی که در ظروف مسی پخته می شود باعث افزایش متابولیسم بدن شده و آنزیم های گوارشی را فعال می سازد. البته این موضوع هنوز به لحاظ علمی ثابت نشده است.
7. ماندگاری بالا :
ظروف مسی بر خلاف ظروف تفلون یا آلومینیومی، به مدت بیشتری قابل استفاده بوده و دوام بالایی دارند.
مس چه فوایدی برای بدن انسان دارد؟
مس نوعی عنصر است که وجود ان برای شما ضروری است اما بدن تان نمی تواند ان را بسازد. در تحقیقات انجام شده ، در بدن بزرگسالان حدود 900 میکروگرم در روز، نیاز است مس وجود داشته باشد. در این بند به خواص ظروف مسی برای بدن انسان می پردازیم:

مس چه فوایدی برای بدن انسان دارد؟
خواص مس بر اعصاب و سیستم عصبی : مس در تولید ناقل های عصبی مانند دوپامین یا نوراپی نفرین موثر است. وجود این مواد شیمیایی برای انتقال پیام ها بین سلول های عصبی بسیار مهم است. کمبود مس می تواند باعث بروز اختلالاتی همچون کاهش تمرکز، خستگی ذهنی یا حتی در موارد شدیدتر، مشکلات عصبی در شخص شود.
نقش در تشکیل گلبول های قرمز: این مورد را در بند قبلی برای شما توضیح دادیم . اما در حالت کلی بدانید مس موجب افزایش تولید گلبول های قرمز می شود. تقویت سیستم ایمنی : مس از عناصر مهمی است که گلبول های سفید را فعال می کند. گلبول های سفید برای شناسایی و مقابله با ویروس ها، باکتری ها و سلول هایی که ضعیف یا سرطانی شده اند، در بدن ضروری هستند. کمبود مس با ضعف سیستم ایمنی همراه خواهد بود که شما در پی مبتلا به عفونت های پی در پی می شوید.
سلامت استخوان ها و مفاصل: مس در تولید کلاژن و الاستین مؤثر است؛ ( کلاژن و الاستین دو پروتئین مهم برای بافت های پیوندی، غضروف ها و استخوان ها هستند). کمبود مس در درازمدت ممکن است باعث بروز پوکی استخوان، ضعف در مفاصل و درد های استخوانی در بدن شما شود.
نقش در تولید انرژی (متابولیسم سلولی) : مس جزوی از آنزیم هایی است که در تبدیل غذا به انرژی درون بدن شما نقش دارد. به همین دلیل اگر بدن شما با کمبود مس مواجه شده باشد، شما بصورت مداوم احساس خستگی خواهید داشت. از دیگر خواص ظروف مسی می توان به این موضوع اشاره کرد که مانع از این اتفاق می شوند.
خاصیت آنتی اکسیدانی : مس بخشی از آنزیمی به نام سوپراکسید دیسموتاز (SOD) است که رادیکال های آزاد را خنثی می کند. این فرایند از سلول ها در برابر سرطانی شدن و پیری زودرس جلوگیری می کند.
خواص مس برای مو، پوست و چشم : مس نقش مهمی در سنتز ملانین دارد ( رنگدانه پوست و مو ) ، اگر در بدن شما مس کافی وجود داشته باشد به سلامت و شادابی پوست، جلوگیری از سفید شدن زودرس موها و محافظت از چشم های شما خواهد پرداخت.
امیدواریم تا اینجای مقاله به خواص غذا خوردن در ظروف مسی پی برده باشید.
خواص ظروف مسی قلع اندود
در اینجا می خواهیم به شما بگوییم قلع اندود بودن ظروف مسی تنها یک مزایا نیست بلکه جزئی از واجبات است! اگر مس شما قلع اندود نباشد چه اتفاقی می افتد؟ فلز مس ممکن است در تماس با غذاهای اسیدی وارد واکنش شود و این موضوع خطرناک خواهد بود. اما خواص ظروف مسی قلع اندود چیست؟
- افزایش انتقال یکنواخت حرارت
- جلوگیری از بروز مسمومیت های حاصل از مس
- حفظ طعم طبیعی غذا
- ماندگاری بیشتر ظرف
برای خرید ظروف مسی قلع اندود شده می توانید از فروشگاه مس فروشان اقدام کنید
خواص ظروف مسی برای بدن مردان
ظروف مسی برای بدن مردان فواید زیادی دارند و برای سلامت برخی اندام های بدن ضروری است که در بند های قبلی به ان پرداختیم. اما نکته ای که هست این است که تحقیقات نشان داده کمبود مس در بدن مردان ممکن است منجر به کاهش تولید اسپرم و در پی آن کاهش میل جنسی شود.
بنا براین وجود مس در بدن مردان در اندام های تناسلی و افزایش میل جنسی نقش دارد.
خواص ظروف مسی برای بدن زنان در بدن زنان
مس نقش بیشتری در سلامت دارد. بسیاری از موارد را در بند های قبلی ذکر کرده ایم اما نکات باقی مانده را نیز در این قسمت در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم:
تنظیم هورمون ها : مس در بدن زنان به طور غیر مستقیم در تنظیم هورمون های استروژن و پروژسترون نقش دارد. در صورتی که یک زن دارای سیکل قاعدگی نا منظم باشد، با کمبود مس در بدنش، این وضعیت شدید تر خواهد شد.
کمک به باروری و سلامت رحم : از خواص ظروف مسی برای زنان می توان به سلامت اندام هایی که در بارداری موثرند اشاره کرد. مس با تنظیم هورمون های جنسی زنانه و تقویت تخمدان ها ، در تقویت باروری زنان نقش موثری دارد. در برخی مطالعات امده است سطح پایین مس در بدن زنان با ناباروری ارتباط دارد.
سلامت استخوان ها در دوران یائسگی: در دوران یائسگی یک زن که در معرض پوکی استخوان قرار دارد، وجود مس در کنار کلسیم و منیزیم، به تقویت بافت استخوان ها کمک می کند.
بنابراین خواص ظروف مسی در بدن زنان می تواند شمارا شگفت زده کند. برای خرید مس های اصل و با کیفیت به فروشگاه ظروف مسی مراجعه فرمایید. تمامی مس ها در این فروشگاه قلع اندرود هستند و خیال شما می تواند در رابطه با کیفیت این مس ها راحت باشد.
دیدگاه بوعلی سینا درباره خواص ظرف مسی
بوعلی سینا، مس را فلزی با طبیعت گرم و خشک می دانست. او معتقد بود فلزات از طریق آب و غذا ، خواص خود را به بدن انسان منتقل کرده و از این طریق بر بدن انسان تاثیر گذار هستند. خواص ظروف مسی از نظر بوعلی سینا به شرح زیر است:
- تقویت گوارش
- افزایش حرارت بدن
- از بین برنده رطوبت بدن
- ضد بلغم
نظر طب روز درباره ظروف پخت غذا
امروزه که اغلب افراد به دنبال افزایش سلامتی هستند، باید توجه داشته باشید که ظروفی که برای پختن غذا انتخاب می کنید، می توانند مواد و فلزاتی را به غذای شما منتقل کنند. در این بخش نظر طب روز را درمورد انواع ظروف پخت غذا بررسی می کنیم:
ظروف استیل : این ظروف بسیار مقاوم بوده و واکنش پذیری کمی دارند ولی برای پخت غذاهای غیر اسیدی مناسب اند. اما توجه داشته باشید ظروف استیل ممکن است در صورت خش دار بودن فلزات نیکل و کروم ازاد کنند.
ظروف مسی قلع اندود: این ظروف رسانای عالی گرما بوده و تقریبا بهترین نوع ظرف برای پخت غذا هستند. اما توجه داشته باشید که روکش قلع در فلزات مس نباید از بین رود چرا که در اینصورت ترکیب مس با غذاهای اسیدی می تواند مسمومیت زا باشد.
ظروف تفلون : این ظروف تحت هیچ شرایطی مناسب پخت و پز نیستند چرا که در صورت افزایش حرارت یا خراشیدگی مواد سمی ازاد می کنند که منجر به سرطان خواهد شد.
ظروف آلومینیومی: آلومینیوم به سادگی وارد غذا می شود مخصوصا اگر غذا شور یا اسیدی باشد. تحقیقات نشان داده تجمعه آلومینیوم در مغز منجر به بیماری هایی مانند آلزایمر خواهد شد.
درکل بهترین ظرف برای آشپزی ، مس است ولی به شرط اینکه قلع اندود باشد. برای خرید ظروف مسی آشپزخانه با قیمت استثنایی و با بالاترین کیفیت کلیک کنید .
مضرات آشپزی در ظروف مسی
اگرچه خواص ظروف مسی بسیار زیاد است، اما در کنار خواص ظروف مسی ، خطرهایی نیز وجود دارند که نباید آنها را نادیده گرفت. در واقع کاهش و افزایش مس خون در بدن می تواند مشکل زا باشد، موارد زیر را بخوانید:
- اگر ظرف مسی با مواد اسیدی مانند رب، ماست ، لیمو و خورشت بیش از حد در تماس باشد، یون های مس بیش از حد نیاز وارد بدن شده و فرد دچار مسمومیت خواهد شد. علائم مسمومیت با فلز مس به شرح زیر است:
بروز تهوع و استفراغ
دل درد و اسهال
سرگیجه و خستگی - اگر ظروف مسی بدون قلع را در مدت زمان زیادی استفاده کنید، منجر به آسیب سلول های کبد، تغییر در عملکرد سیستم ایمنی و پیری زودرس سلول های بدن خواهد شد. راه حل چیست؟ همیشه از ظروف مسی قلع اندود استفاده کنید و در صورت از بین رفتن قلع آن، برای قلع کاری مجدد آن را به مس فروشی ببرید.
نتیجه گیری
در این مقاله خواص ظروف مسی و معایب آن را بررسی کردیم. گفتیم مس در مقایسه با سایر ظروف، بهترین ظرف برای آشپزی است به شرطی که قلع اندود باشد.توصیه می شود ظروف مسی را از جایی خریداری کنید که معتبر باشد. پیشنهاد ما به شما فروشگاه ظروف مسی است. برای خرید می توانید وارد بخش فروشگاهی شده و بهترین کیفیت مس را با قیمتی مناسب تهیه کنید.
در نهایت ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، اگر سوالی داشتید، می توانید از طریق کامنت های سایت با ما در ارتباط باشید.