مجله مس فروشان

چرا داخل ظروف مسی سیاه میشه؟ آیا این سیاهی ضرر نداره؟ راه حلش چیه!

سیاه شدن قلع داخل ماهیتابه مسی ، هنوز سالمه و قابل استفاده

همین اول بگم سیاه شدن داخل ظروف مسی کاملا عادیه و هیچ ضرری نداره و اینکه چرا داخل ظروف مسی سیاه میشه به خاطر وجود مواد غذایی ، چربی و کلسترول داخل غذا ، آب ، اکسیژن هوا و حرارت شعله گاز اتفاق میوفته ، البته این اتفاق برای تمام ظروف آشپزی میوفته مثل ظروف گرانیت ، آلمینیومی و… هم می‌افته با این تفاوت که در ظاهر بعضی ظروف بیشتر مشخص میشه. خب چرا داخل ظروف مسی سیاه میشه بیشتر دیده میشه و بنظر میرسه خراب شده ! اما خراب نیست و سالمه ، چون موقع خرید ظروف مسی جدید مثل وقتی قابلمه مسی یا ماهیتابه وقتی نو باشند ، داخل آن ها سفیدگری شده با فلز هست و براقیت و رنگ نقره ای یا سفید داخل ظروف هنوز با آب ، حرارت شعله و چربی و… برخورد نکرده که تغییر رنگ بده. اینکه چرا بیرون ظروف مسی سیاه میشه هم در ادامه بلاگ به طور کامل پاسخ تمام سوالات شما در این زمینه رو خواهیم داد.

تغیییر رنگ و سیاه شدن بیرون ظروف مسی

تغیییر رنگ و سیاه شدن بیرون ظروف مسی

 

قابلمه مسی براق قبل از سیاه شدن

قابلمه مسی براق قبل از سیاه شدن

علت اینکه قلع داخل ظروف مسی سیاه میشه چیست!

فلز قلع داخل ظروف مسی که به رنگ نقره ای روشن  و براق دیده میشه و به سفیدگری مس معروفه وقتی در حال اکسید شدنه کم کم کدر شده و به مرور سیاه میشه ، حالا اکسید شدن به چه معنی ؟ یعنی وقتی که هر ماده طبیعی با اکسیژن موجود در هوا یا مواد دیگه واکنش نشون میدن. این اکسید شدن در مواد مختلف به طریق مختلف اتفاق میوفته در بعضی از مواد بسیار سریع که به آتیش گرفتن منتهی میشه یا مثلا در مواد خوراکی مثل سیب خوردنی هم اکسید اتفاق میوفته ، چطور ! زمانی که سیب رو نصف میکنیم و مدتی از نصف کردنش بگذره به مرور میبینید که رنگ لایه ای که برش خورده تیره تر شده و به این حالت اکسید شدن میگن و همینطور که گفتیم در تمام فلزات اکسید شدن هست مثلا اکسید آهن همون زنگ زدن آهن که به اون صورت دیده میشه و خلاصه در تمام مواد طبیعی اتفاق میوفته و کاملا عادیه.

قلع داخل قابلمه مسی قبل از سیاه شدن

قلع داخل قابلمه مسی قبل از سیاه شدن

 

سیاه شدن قلع داخل ماهیتابه مسی ، هنوز سالمه و قابل استفاده

سیاه شدن قلع داخل ماهیتابه مسی ، هنوز سالمه و قابل استفاده

 

چرا بیرون ظروف مسی سیاه میشه؟ همراه با راه حل

ظروف مسی اگه نانو مس نشده باشن با برخورد هوا و اکسیژن به طور عادی سیاه میشن مثل باقی فلزات ، واکنش مس و اکسیژن باهم به صورت کدر شدن دیده میشه و اگه روی شعله گاز بزارید ، چون واکنش اکسیژن خیلی سریع اتفاق میوفته روند سیاه شدن و کدر شدن ظرف مسی رو سریع تر مشاهده میکنید . مثلا آب هم چون اکسیژن داره وقتی روی مس بمونه باعث میشه مس لک بگیره و سیاه بشه ! اما راه حل سیاه نشدن ظروف مسی چیه ؟ راه خل سیاه نشدن ظروف مسی نانو مس کردن ظروف مسی میباشد که فقط در مراکز نانو کردن مس انجام میشود و میتوانید برای نانو کردن ظروف مسی خود را به مس فروشان بسپارید و از براقیت دائمی آن ها لذت ببرید.

چرا داخل قابلمه مسی سیاه میشه ؟ آیا سیاه شدن داخل قابلمه مس ضرر نداره ؟

چرا داخل قابلمه مسی سیاه میشه ؟ آیا سیاه شدن داخل قابلمه مس ضرر نداره ؟

 

چرا داخل ظروف مسی جدید اول براق ولی بعد از استفاده سیاه میشه؟ راه حلش چیه!

وقتی ظروف مسی جدید خریدین داخلش نقره یا سفید براق چون واکنش فلز قلع با اکسیژن هوا بسیار آروم و خیلی زمان بر اتفاق میوفته و قابل دیدن نیست شاید سیاه شدن متداول و عادی فلز قلع بیشتر از ۱۰ سال باشه . اما چرا بعد از استفاده داخل ظروف مسی سیاه میشه ؟ چون همون فلز قلع بلافاصله در معرض آب ، مواد غذایی ، چربی ، شعله حرارت و… قرار میگیره که تمام این موارد به سرعت اکسید شدن و واکنش فلز قلع با اکسیژن موجود در این‌ مواد کمک میکنه.

راه حل سیاه شدن داخل ظرف مسی اینه که هر چند وقت یکبار ظروف مسی خودتونو سفیدگری کنید . که در مقاله های دیگه توضیح دادیم کامل ظروف مسی چه زمانی نیاز به سفیدگری دارن که میتونید در وبسایت مس فروشان مشاهده کنید.

 

 

داخل قابلمه مسی سیاه شده ولی هنوز سالمه و قابل استفاده است

داخل قابلمه مسی سیاه شده ولی هنوز سالمه و قابل استفاده است

 

وقتی رنگ مس داخل ظروف مسی دیدید بعنی باید سفیدگری بشه . راه حل سیاه شدن داخل ظروف مسی سفیدگری مس میباشد

وقتی رنگ مس داخل ظروف مسی دیدید بعنی باید سفیدگری بشه . راه حل سیاه شدن داخل ظروف مسی سفیدگری مس میباشد

 

آیا سیاه شدن داخل ظروف مسی ضرر نداره ؟ چه زمانی ضرر داره؟

خیر سیاه شدن داخل ظروف مسی هیچ ضرری برای سلامتی نداره و به همین دلیل در صنایع ساخت کنسرو و کمپوت از این فلز استفاده میشه چرا ! چون فلز قلع تنها فلز خنثی که تنها واکنشش سیاه شدن و تغییر رنگ یعنی واکنشی با مواد غذایی نمیده که مثلا باعث تغییر رنگ یا طعم یا خاصیت مواد غذایی بشه ، به همین جهت قلع در ظروف مسی فقط به عنوان لایه ای عمل میکند که از ورود زیاد عنصر مس به غذا جلوگیری کند تا حدی که هم از خواص درمانی و فواید ظروف مسی بهره مند شوید و در عین حال از استفاده بیش از حد آن نیز جلوگیری میکند. چه زمانی استفاده از ظروف مسی ضرر داره ؟ زمانی استفاده از ظروف مسی ضرر داره که سفیدگری داخل ظروف مسی از بین رفته باشه مثل عکس پایین

قلع داخل قابلمه از بین رفته و رنگ مس دیده میشه و نیاز به سفیدگری داره

قلع داخل قابلمه از بین رفته و رنگ مس دیده میشه و نیاز به سفیدگری داره

خلاصه بگم

چرا داخل ظروف مسی سیاه میشه؟چون بطور طبیعی با آب و مواد غذایی و حرارت شعله واکنش میده و این اتفاق برای تمام مواد طبیعی دیگر هم اتفاق میوفته . در جواب به سوال آیا سیاه شدن ظروف مسی ضرر داره ؟ نه این سیاه شدن ظروف مسی به هیچ عنوان ضرری برای سلامتی نداره چون قلع فلزی خنثی که به همین دلیل در صنایع کنسرو سازی هم از این فلز استفاده میکنن. اکسید شدن هم به معنی تاثیر اکسیژن به هر طریقی روی مواد دیگه رو اکسید شدن میگن که به نوع های مختلفی در مواد مختلف دیده میشه. امیدواریم این وبلاگ براتون مفید بوده باشه لطفاً اگه سوال ، نظر یا انتقادی داشتین نظرتون رو در همین صفحه برای ما بنویسید. ممنون از وقت شما.

تغیییر رنگ بیرون مس بعد از استفاده

تغیییر رنگ بیرون مس بعد از استفاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *